S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Pomocníci do kuchyně

05.02.2017

Pomocníci do kuchyně

V každé kuchyni s malými rozdíly najdete základní vybavení, na které spoléháme při našem kulinářském umění. Pomůcky jsou velmi frekventované, a tudíž u nich velmi oceníte kvalitní zpracování, které Vám přípravu pokrmu usnadní a urychlí.

Některé pomůcky najdete přímo na kuchyňské lince, kde mohou být velmi příjemným a využívaným doplňkem. I my Vám nabízíme několik takových skvělých pomocníků

Stojan na pokličku multifunkční

Stojan na pokličku s odkládacím prostorem na kuchyňské náčiní pomáhá udržovat kuchyň čistou a uklizenou.

Stojan na pokličku s odkládacím prostorem na kuchyňské náčiní Vám zajisté pomůže udržet kuchyň čistou a uklizenou. Každému se určitě již stalo, že při Vaření nevěděl kam rychle s pokličkou, nebo kam odložit vařečku, lžíci či naběračku. Stojan na pokličku s odkládacím prostorem Vám pomůže tento problém vyřešit

1

 

PRAKTICKÝ CEDNÍK LIST

Praktický cedník si zamilujete. Konec problémům a velkým cedníkům → pro snadné cezení pokrmů (těstoviny, brambory, mytí ovoce…)

Pokud patříte mezi milovníky italské kuchyně, oceníte tento praktický cedník ve tvaru listu, který je základním pilířem při cezení horkých těstovin.

aeProduct.getSubject ()

 

Tenderizer na maso

Praktický tenderizér, se kterým je maso šťavnaté a měkké

Tenderizer na maso

Praktický tenderizér, se kterým je maso šťavnaté a měkké

Co je tenderizování masa?

Tender znamená v překladu jemný, křehký nebo něžný. Je tedy jasné, jaký význam má tenderizování masa. Díky jednoduchým procedurám dosáhneme křehčího a rychleji připraveného masa. Tenderizujeme především tužší hovězí maso a zvěřinu. Tenderizovat však lze i drůbež vcelku nebo ryby.

 

Jak maso změkčit?

Přirozená cesta

Na některých jatkách, zejména v zahraničí, se nechává maso po porážce takzvaně zrát, protože maso z čerstvě poraženého dobytka není příliš vhodné k tepelné úpravě. Zráním maso získává charakteristickou chuť.

 

Jedním z typů zrání je suché, to znamená, že maso se zavěšuje nebo ukládá na police v chladírně a za přísně střežených podmínek takto zraje dva až čtyři týdny. Během této doby enzymy v masu rozkládají tkáně a maso se stane křehčím.

 

Druhým typem je zrání vlhké. Maso se zabalí do plastu a připraví k distribuci. Z plastové nádoby se nemůže odpařovat vlhkost a ta se absorbuje do masa. Tato metoda je finančně méně nákladná než první zmiňovaná.

 

Mechanická cesta

Nejjednodušeji můžeme maso tenderizovat naklepáním paličkou či pěstí. Tato metoda má ovšem nevýhodu v tom, že se maso zároveň zploští a přichází o šťávu. Z toho důvodu byl již v sedmdesátých letech panem Jaccardem navržena speciální pomůcka zvaná tenderizer, která se skládá z několika řad ostrých, tenkých, kovových čepelí. Ty se pohybem, který evokuje razítkování, vnořují do masa. Pozitivem je, že z masa zbytečně neuniká šťáva. Průřezy navíc napomáhají rovnoměrnému propékání masa. Pokud chceme masu propůjčit jedinečnou chuť, nejprve jej okořeňme a až poté vpravme koření do masa tenderizerem.

 

Takový tenderizer může být skutečně zajímavým dárkem pro všechny blázny do bifteků a grilování.

aeProduct.getSubject ()

 

Automatická pípa

 

Snadno ovladatelná pípa . Eliminuje zvedání těžkých lahví. Navržena na studené i teplé nápoje. Vhodný pro většinu uzávěrů. Vyroben zdraví neškodnému materiálu ABS. Je napájena dvěma tužkovými bateriemi AA. 

 Ovoce-Zelenina-Kitchen-Příslušenství-

 

Nezáleží, jak moc jste kulinářsky zdatní, ale kvalitní pomocníci Vám přípravu velmi usnadní a bude pro Vás potěšení připravit pokrm nejen pro sebe, ale pochlubit se i před přáteli.

NzkxNG